"Ако успеем да постигнем целите си, значи сме показали, че сме действали почтено. Самото коалиционно споразумение ще има всички елементи на почтеност". Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков пред журналисти в Народното събрание, след като представи правителството си.

Мотото на правителството ще бъде "Нулева толерантност към корупцията". Всички ние ще работим като отбор, надява се Петков и добави, че има споразумение за областните управители на съшия принцип като с министрите.

Приоритетите на правителството ще бъдат цените на тока, кризата с коронавируса и законът за КПКОНПИ. Идеята на ПП е да намали административната тежест към бизнеса и хората. Всеки министър ще дойде със своя екип, ще могат да назначат своите заместник-министри.

Петков подчерта, че корупцията ще бъде червената линия, която нито един от министрите в четворната коалиция няма да премине. Тази коалиция ще бъде в този състав само, ако мотото на новото управление се спазва, каза той.

Прозрачност няма да има само в изпълнителната власт, но ще бъде дадена ясна представа на българския народ пълна отчетност. Вече няма да има непрозрачно финансиране от нечии министерства, уточни Кирил Петков.

Кирил Петков показа кабинета си
Обновена

Кирил Петков показа кабинета си

Мотото на правителството ще бъде "Нулева толерантност на корупцията"

Петков ще даде пълен кредит към доверие на всички министри с ясни начини за проверка, общи цели и с крайни резултати, които всички ги очакват. Кирил Петков се надява, че с опозицията ще има конструктивен начин на разговор и ако някои някъде стъпи по грешен начин, да огласят направената грешна стъпка.

От тук нататък аршинът за министрите ще бъдат един и същи и Петков настоя за един добър, който да решава общите задачи. Начинът на комуникация с коалиционните партньори ще бъде непрестанен, уточни Кирил Петков.

За новата детска педиатрична болница, която ще се строи в двора на болница "Лозенец", Петков се радва, че проф. Асена Сербезова ще бъде министър на здравеопазването. Прибързани решения няма да се правят, а всички решения ще се взимат на база анализи за ползите и рисковете. За всички отделни политики това ще бъде начинът, каза Петков.

По отношение на решенията на правителството за Република Северна Македония, Кирил Петков заяви, че българската позиция по темата остава, както си е, но трябва да бъде надграден. Не искаме да продължаваме с лозунги, а да седнем заедно и да работим в екип за добросъседство, настоя Кирил Петков.