"От днес вече има редовно правителство. Аз подписах коалиционното споразумение и мога да ви уверя, че не съм участвал в никакви пазарлъци. Съзнателно използвам думата "пазарлъци", тъй като тя беше наложена за въпросните преговори от така наречените социолози, политолози и журналисти.".

Това написа в социалната мрежа Фейсбук лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов.

Кирил Петков е новият премиер на страната

Кирил Петков е новият премиер на страната

134 народни представители гласуваха "за"

Той оставя на публиката да прецени дали думата пазарлъци е подходяща.

Той припомни намерението си да има правителство и изтъкна участието на своята група в него. "Нашите експерти участваха в онлайн излъчваните разговори, след което господата Кирил Петков и Асен Василев ни предложиха четири министерства, в които ние да участваме, ние се съгласихме и така наречените "преговори" приключиха за една минута", написа Слави Трифонов.

Подкрепата им за това правителство трябва да изглежда спокойно, хладнокръвно, професионално, експертно, без много приказки, а с ясни действия, обяснява Трифонов.

Кирил Петков няма да се мести в Бояна, иска да диша кислород сред хората

Кирил Петков няма да се мести в Бояна, иска да диша кислород сред хората

Новият премиер остава в дома си в центъра на София и ще ходи пеша всяка сутрин

Той съветва четиримата министри, излъчени от "Има такъв народ" да се срещат в почивен ден - събота или неделя с българските граждани в поверените им министерства.

"Да се срещате с всеки български гражданин, който пожелае да се види с вас, защото вие сте министри на всички и не трябва да се криете зад дебелите стени на министерствата си. Освен това си мисля, че както в цивилизованите държави, вие трябва да имате и един ден, в който да давате брифинг за всички медии, които пожелаят да ви питат за всичко, което правите в поверените ви министерства. Защото трябва да носите отговорност за действията си публично", обясни Трифонов и допълни, че би бил удовлетворен, ако идеите му се приемат и от другите министри в кабинета "Петков". 

Депутатът Христо Петров получил послание, че като част от ПП ще загуби най-ценното

Депутатът Христо Петров получил послание, че като част от ПП ще загуби най-ценното

Има по-важни неща от страха, казал Асен Василев