С пълно единодушие Националният съвет на БСП одобри коалиционното споразумение за съставяне на правителство с "Продължаваме промяната", "Има такъв народ" и Демократична България. Въпреки изострените отношения вътре в партията-столетница "за" са гласували 138 социалисти.

Ясни са вече официално и кои хора от БСП ще влязат в изпълнителната власт. "Вицепремиер и министър на икономиката и индустрията - г-жа Корнелия Нинова, министър на земеделието г-н Иван Иванов, министър на труда и социалната политика Георги Гьоков, министър на туризма Христо Проданов", обобщи Атанас Зафиров.

Има възможност новата седмица да започне с ново правителство, стана ясно още от думите му. "Тече подготовка в понеделник да има извънредно заседание на Народното събрание. Ако успеем утре да подпишем това споразумение и мандатът бъде връчен през почивните дни, няма никакъв проблем в понеделник да имаме ново правителство", добави Зафиров.

Социалистът обаче не коментира дали споразумението между БСП и партията на Кирил Петков и Асен Василев може да бъде подписано още днес, както намекна в кулоарите на парламента Петков.

Не е бил обсъждан въпроса с оставката на Корнелия Нинова въпреки настроенията на вътрешната опозиция, стана ясно още от думите на депутата на БСП.

Разнобой относно бъдещето на Нинова преди пленума на БСП

Разнобой относно бъдещето на Нинова преди пленума на БСП

Напълно нормално е лидер на партия да бъде премиер