ДПС иска промяната да се случи. Ако се върнете в годините назад, ще видите и ще прочетете, че ДПС апелира за реформи във всички сектори. Това не се случи и повече отлагане не бива да се допуска, все още на дневен е ред са COVID кризата, икономическата, институционалната, нарастващата бедност - те няма да се решат с липса на институции и с анти-ДПС риторика и агресия. С това започна коментара към предложения проектокабинет лидерът на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ.

Ние от ДПС ще подкрепим нужните решения в подкрепа на благосъстоянието на българските граждани, за нормалност в политиката, възстановяване на демократичните устои в страната и държавността и прекратяване на корупционни практики. Избирателите гласуваха за това - защита на правата и свободите, нормално функциониране на органите и институциите, успешна борба с корупцията. Организацията на изборите не допринесе за надежда в тази поска, ДПС реагира, когато се погазват правата и свободите, така беше и при управлението на ГЕРБ, изреди той.

Кирил Петков поиска зелен сертификат за МС, безпартийност срещу корупцията

Кирил Петков поиска зелен сертификат за МС, безпартийност срещу корупцията

Ако гласувате този състав на МС - обещавам да съм министър на всички българи

Демокрацията е в сложен етап от своето развитие, в парламентарната република основната задача за възстановяване е на Народното събрание. Българските граждани очакват спешно преодоляване на кризите, повишаване на доходите и стандарта на живот, а България има нужда от редовен кабинет, тъй като националните ресурси не са достатъчни, планът за възстановяване и оперативните програми изостават, посочи Карадайъ.

Грозните прояви на полицейщина нямат оправдание и ерозират демокрацията, добави той.

Карадайъ призова всички държавници, лидери и членове на граждански организации, активните и свободни граждани да осъдят погазването на Конституцията на България и полицейщината и да се застане под знамето на демокрацията и държавността.

ДПС няма да подкрепи програмата, структурата на МС, защото не са участвали в разговори за тях, но ще сме конструктивна опозиция за възстановяване и държавността, заключи Мустафа Карадайъ.