Издирваният Антон Станоев - Бирмата се е предал на властите, съобщава bTV.

Припомняме, вчера стана ясно, че Интерпол издирва Антон Станоев - Бирмата с червена бюлетина. Той беше обявен за издирване и обвинен за един от организаторите на 4 фабрики за нелагални цигари. Антон Станоев е по-големият син на Евлоги Станоев и полубрат на Георги Станоев - Малката Бирма. 

Четири незаконни фабрики за производство на цигари разкрили в МВР
Обновена

Четири незаконни фабрики за производство на цигари разкрили в МВР

Тютюнът бил от село Калугерово, печатните материали - от Варна

Антон Станоев - Бирмата се е предал на Специализираната прокуратура с адвокат, а днес съдът му е наложил постоянен арест, пише "24 часа".

Припомняме, че на 17 септември на брифинг на прокуратурата стана ясно, че 9 души са привлечени към досъдебно производство за незаконна фабрика за цигари край Пловдив.

Евлоги Георгиев - Голямата Бирма, и синът му Георги Станоев все още не са открити от органите на реда.

Останалите шест лица са се заминавали с финансирането на незаконните фабрики за цигари.

Касае се за 40 тона намерен тютюн, 50 000 кутии цигари.

На 14 септември рано сутринта от Специализираната прокуратура имаха претърсвания и изземвания в офиси на дружества в София, стопанисващи заведенията "Везувий" и "Сръбски ресторант Бест".

Тогава беше задържана и бившата съпруга на Евлоги Станоев - Лидия. Ресторант "Везувий" се свързва с две фирми, според Търговския регистър. Едната е с управител Лидия Станоева.

На 24 август Окръжна прокуратура - Пловдив обвини 23 души за производство на цигари без бандерол в четири незаконни фабрики в Дупница, в Горна Оряховица и в Тутракан.

Общото количество на незаконните стоки, установени и иззети тогава е 42 тона тютюн на стойност близо 7 млн. лева, както и 190 000 кутии цигари от различни марки, на стойност 1 млн. и 500 хил. лева.

По-късно, на 28 август в ареста останаха 19 души.