Издирваният 4 дни в планината 39-годишен Тодор Владимиров се извини на всички, които са участвали в акцията по издирването му, съобщи bTV. Той заяви, че дори не е знаел, че го търсят и има сформирани екипи за целта.

Издирваният в Стара планина турист се появи

Издирваният в Стара планина турист се появи

Пуснаха хеликоптер да го търси само час по-рано

Той е разбрал, че диренето му е струвало около 25 000 лв. на бюджета, но заяви, че просто няма такива пари и няма откъде да ги намери, за да ги възстанови.

"Искам да се извиня на всички, които са ме търсили, но аз нямам никаква вина за цялата ситуация. Просто така се получиха нещата", каза туристът.

Тодор Владимиров разказа, че планирал внимателно пътуването си в планината. Използвал четиридневна сателитна прогноза, според която времето щяло да е слънчево. Преходът обаче се удължил непредвидено, тъй като маркировката по билото изчезва. Тодор загубил един ден в лутане и решил да пренощува под билото.

На следващата нощ внезапно бил застигнат от виелица. Така 39-годишният мъж прекарал над 48 часа в палатка при смразяващи температури.

По думите му най-страшно било, когато му свършила газта. Въпреки че бил добре подготвен, все пак се изправил пред опасността от премръзване.