Формацията ще запази името си, водят се преговори с нови партньори за привличането им към формата. Това каза адвокат Николай Хаджигенов в ефира на БНР.

Хаджигенов коментира и напускането на Татяна Дончева от "Движение 21" - една от партиите, с които "Изправи се! Мутри, вън" се яви на предишните избори:

Преговорите почти са финализирани, надявам се до няколко дни да приключим. Ще има коалиция "Изправи се! Мутри, вън!" - 99 на сто е сигурно. Как ще се отразят действията на Татяна Дончева? Всъщност никак. Това е причината, поради която предишния път, съставяйки коалицията, решихме да използваме три мандатоносителя със сходни характеристики, за да може едно такова действие да не ни се отрази негативно. Електоралната тежест на "Движение 21" е известна от много години, откакто съществува, така че няма как да бъде проблем или щета или каквото и да е било, добави той.

По-рано днес от БСП обявиха, че са се разбрали за широка лява коалиция, в която да участва и "Движение 21" на Татяна Дончева.

Припомняме, Манолова, Хаджигенов и Дончева се явяха като кандидати от коалицията "Изправи се! Мутри вън" и влязоха като шестата, най-малка, парламентарна група в 45-то Народно събрание.