Правосъдният министър Надежда Йорданова не е изненадана, че с предложенията по процедурни въпроси са отложили разглеждането по същество. Това не е изненадало никого, по думите й. Тя обаче и не вижда съществен проблем в това. Йорданова очаква след две седмици на пленума на ВСС да разгледат процедурните правила, като много внимателно трябва да се разгледа съдържанието на правилата.

Това заяви правосъдният министър Надежда Йорданова пред журналисти, след като пленумът на ВСС отложи разглеждането на предсрочното освобождаване на Иван Гешев до изготвянето на процедурни правила. Срокът за това ще бъде две седмици.

Надежда Йорданова се надява да не се опитват чрез самата процедура да заобиколят разглеждането по същество или с правилата да не се преиначи идеята на процедурата. Важно е да се посочи, че правилата трябва да са огледални на правилата за избор на главен прокурор, на председател на ВКС и на председател на ВАС. Очаква да видя правилата в този смисъл и ако имам предложения във връзка с процедурните правила ще сезирам пленума на ВСС, уточни правосъдният министър.

„Простото нищо“ на Гешев струва пари на всеки българи, ядоса се Надежда Йорданова

„Простото нищо“ на Гешев струва пари на всеки българи, ядоса се Надежда Йорданова

Делото е при докладчика

"Нека да видим какви ще са процедурните правила. От моя гледна точка процедурата е ясна. Нарочни процедурни правила не виждам защо са толкова необходими, за да се произнесе пленумът на ВСС по предсрочното освобождаване на Иван Гешев."

Тя няма да спекулира със състава на ВСС по различни хипотези, като иска да види как ще се развият събитията и процедурите. "Аз война с календара няма да водя и винаги това съм заявявала. Не съм предложила процедурни правила, защото, както заявих от моя гледна точка, процедурата е ясна", подчерта правосъдният министър.

Иван Гешев за отстраняването си: От "правно нищо" до "просто нищо"

Иван Гешев за отстраняването си: От "правно нищо" до "просто нищо"

Не може да повярва, че това се случва в 21 век в страна членка и на фона на война