Кметът на Смолян Николай Мелемов е под карантина, като контактен на кмета на родопското село Широка лъка Васил Седянков, съобщи БНР.

Положителен е и преподавател от средно училище в Община Смолян, който не е на работа от доста време и не се налага карантиниране на ученици и други преподаватели.

22 са новите позитивни случаи на COVID-19 в областта през изминалото денонощие. Сред заразените са 14 мъже и осем жени на възраст от 24 до 84 години. От Община Смолян са 13, в Мадан са 3, Рудозем двама и по един от Неделино, Борино, Девин и Доспат.

След посещението на Борисов: И кметът на Широка лъка е заразен с COVID-19

След посещението на Борисов: И кметът на Широка лъка е заразен с COVID-19

С отрицателни тестове за коронавирус засега са кметът на Смолян и областния управител

Половината от заразените са настанени в болница. Девет са в болницата в Смолян, по един в болниците в Мадан и Панагюрище. Останалите са на домашно лечение и 14 дневна изолация. Сред тях е и кмета на село Широка лъка, на който контактен и поставен под карантина е кмета на Община Смолян.

Припомняме, че вчера стана ясно, че кметът на Широка Лъка е с коронавирус. Той посрещна миналата седмица премиерът Бойко Борисов и зам.-министър Николай Нанков на 18 октомври. Борисов направи оглед на ремонтирания път Смолян - Девин.