Кметът на Ямбол призовава гражданите на града да изхвърлят своите отпадъци само на регламентираните места. Той отправи молба към гражданите да сигнализират фирмата за сметоизвозване ако имат непочистен контейнер или нужда от допълнителен. И да подават сигнали за нарушения, документирайки ги.

На 15.01. Еколози алармират за голямо количество опасни отпадъци, депонирани на регионалното сметище край Ямбол.

Районната прокуратура в Ямбол се самосезира по сигнала за наличие на опасни отпадъци в сметището в ямболското село Дражево, чийто произход е от чужбина.

Припомняме, че темата за боклука е особено актуална през последните седмици и прокуратурата работи по различни случаи.

"Искам да знаете, че ръководството на Община Ямбол ще направи всичко възможно, за да живеем в чист град. Нашите усилия ще бъдат насочени към подобряване работата на общинските предприятия, провеждане на нови инициативи, по-високи изисквания към фирмите за сметоизвозване и сметопочистване. Но каквото и да се направи, то няма да бъде достатъчно, ако ние, живеещите в Ямбол, не се постараем да опазим чистотата в града", допълни Валетин Равански.

Той помоли гражданите да следят и подавате сигнали за нарушители.

В призива на кмета се дава и телефонен номер за връзка със служителите на СПООР 046/681 109. Кметът допълни, че ако ние не пазим, няма как Ямбол да стане по-чист и подреден. Той заяви, че ще е нужно време, но с общи усилия, Ямбол може да стане по-приятно място за живеене.