Пожарникарите в страната все още са на терен - по полето и гората, където гасят пожарите, избухнали в последните дни и седмици. Главен комисар Николай Николов се надява до края на деня да обявят пожарите за приключили.

"Добрата новина от сутринта е, че ръководителите на гасителните дейности на място докладваха, че ситуацията с пожарите в страната е под контрол и очакват днес до края на деня, ако всичко е нормално, да обявим пожарите за приключили."

Николай Николов призова хората да прекратят всякакви дейности по почистване на тревна растителност с изгаряне.

Поради възникналите тежки климатични условия и предизвиканите много сериозни пожари се е наложило в цялата страна да бъде командировани екипи в подкрепа на пожарникарите.

Столична община обучила 3 000 души за действие при бедствия и аварии

Столична община обучила 3 000 души за действие при бедствия и аварии

С това се похвали столичният кмет Йорданка Фандъкова

Иначе приблизително 90 000 души трябва да преминат през новия пожарникарски учебен полигон. От тях 72 000 са деца, а останалите са доброволци, представители на местната власт и на централната администрация. Главен комисар Николай Николов разкри пред журналисти, че това е един от общо шестте центъра на територията на България. Останалите са в Пазарджик, Бургас, Шумен, Габрово и Враца.

Изключителен ентусиазъм има в академията, който доведе до това да направим новия атрактивен център. Огромен принос имат и колегите от Оперативна програма "Околна среда", които финансираха шестте центъра. Ние се гордеем с тези шест центъра, изстрадахме ги през годините, доволен е комисар Николов.

"Нашите пожарникари знаят, че подготовката и обучението е първото нещо, на което да обърнат внимание, освен физическата си дееспособност. Това са знания и умения, с които освен да помогнеш, но и да запазиш собствени си живот", каза още главен комисар Николов.

Ревизоро иска път за пожарните, както за линейките
Обновена

Ревизоро иска път за пожарните, както за линейките

Полигонът ще помогне на хората да имат навици

Темата свързана с пожарите е на дневен ред, особено след избухването на различни пожари в страната.

Припомняме, че на 14 септември пожар причини верижна катастрофа на Подбалканския път.

Вчера пожар изпепели 8 къщи в Бургаско.

Същият ден избухна пожар и в Захарния комбинат в Пловдив.

Днес бе съобщено, че четвърти ден продължава гасенето на големия пожар в Старозагорско.

По-рано днес Ревизоро заяви, че иска път за пожарните, както за линейките.

Сериозната ситуация следствие от огнената стихия постави пожарникарите в патова ситуация. В която има недостиг на пожарникари. В тази връзка днес кметът на София заяви, че се очаква да бъдат обучени нови доброволци и граждани, които да могат да действат при нужда на авария.