Комисия на РИОСВ днес ще е на място, за да оцени колко ще струва почистването на грамадата с боклук, която се появи в река Искър край Своге. Новината съобщи Васил Шуманов от ВЕЦ "Своге" пред bTV.

Намерени са средства това да се случи, каза Шуманов. Той обаче смята, че проблемът с боклука ще остане и пита администрациите какво ще се случи със следващия.

Дали ще се чака да се вземе решение за поредните пари или ще се вземат мерки да не идват отпадъци в Искър, каза Шуманов. Той добави, че виновник няма, все още се търси от прокуратурата, както и отговорният за почистването.

220 000 лв. ще отпусне държавата за разчистването на тоновете боклук, задръстил реката, днес комисия на РИОСВ ще е на място, за да даде точна оценка и ще оглежда как ще се чистят отпадъците, каза още Шуманов. По думите му, сумата е реалистична.

 Борисов даде пари за почистване на р. Искър и разпореди да се започне веднага

Борисов даде пари за почистване на р. Искър и разпореди да се започне веднага

Това стана на извънредно правителствено заседание

Припомняме, че на 13 януари боклуци задръстиха река Искър.

Два дни след това от областната управа заявиха, че нямало пари за почистването на плаващото сметище в река Искър.

По-късно правителството прехвърли 220 000 лева от държавния бюджет за почистване на отпадъците от коритото на река Искър пред стената на ВЕЦ "Своге". Решението бе взето на извънредно заседание, свикано от премиера Борисов.