Костов разпитван отново на "Майор Векилски"

България се управлява от едно мнозинство на НДСВ, ДПС и БСП, на което е чужда борбата за демокрация.
Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на ПГ на ОДС – Демократи за силна България и БСДП, Иван Костов.

Именно това управление, според него, е проявило безчувственост към съдбата на Украйна и поради своето малодушие никога не е било в първите линии в борбата за българска демокрация.

ОДС смятат, че Народното събрание със своята декларация не се солидаризира с партньорите от НАТО и ЕС, а удовлетвори президента Путин, който единствен в Европа подкрепи фалшифицираните избори в Украйна.
Управляващите и особено външният министър Соломон Паси не използваха изключителната възможност на българското председателство на ОССЕ да съдействат за решаване на кризата в Киев и по този начин да укрепят авторитета и значението на България като важен фактор в Черноморския регион.

В изявлението си Иван Костов отбеляза, че българските демократи са получили урок от украинската опозиция и той е, че победата идва тогава, когато си готов да защитаваш каузата си до край.

Ако през далечната 1990-та българската опозиция бе постъпила така непримиримо и решително, както украинците днес, България щеше да тръгне по много по-пряк път към победата на демокрацията, към реформите, към модернизацията и интеграцията с евроатлантическата цивилизация, заключи лидерът на ДСБ.