Крайно време е здравният министър да посочи конкретни параметри за COVID-19. В една дискотека, ако има 500 места - процент от разрешените места да бъдат посещавани от клиенти на дискотеки, ресторанти, магазини. Това каза кметът на Благоевград Румен Томов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него се увеличават случаите с положителни резултати, защото хората вече се движат свободно, някои от тях не спазват мерките - има разхлабване както на мерки, така и в поведението на гражданите, заяви той.

Томов обясни, че ако няма къде да бъдат лекувани новозаразените, ще се действа според обстановката.

Той каза, че има липса на медицински персонал. Медицински сестри също липсват. Ние търсим от нашите звена в общината. Не всеки се съгласява да помага в тази обстановка. Ще се пренасочат други специалисти от други звена, но е изключително трудно и с медицинския персонал. Проблемът е сериозен, но мисля, че ще се справим, уточни кметът.

В заключение Томов посочи, че в града няма ясно изразени огнища на коронавируса, тъй като случаите са разпръснати. По думите му трябва да свикнем да живеем с вируса и хората да спазват наложените мерки.