"Зелените коридори" за пазаруването на възрастните хора трябва да ги има, защото трябва да мислим за нашите родителите. За това настоя икономическият министър Лъчезар Борисов в отговор на въпрос на News.bg дали смята, че "зелените коридори" дават своя принос към противоепидемичните мерки.

Хранителните фирми не могат от днес за утре да изфабрикуват допълнително хора. Голяма част от хората са поразени от съмненията и от страховете си остават вкъщи, посочи Милена Драгийска, управител на "Лидл". Секторът на хранителните стоки също се оказва част от националната сигурност, защото могат да осигурят удоволствието на населението чрез продуктите. Дадени са инструкции за всички служители в магазините, стана ясно от думите й.

Търговските вериги зоват клиентите си да спазват дистанция

Търговските вериги зоват клиентите си да спазват дистанция

Няма как да сложат охранител до всеки клиент

Магазините разчитат на медиите да подкрепят изявите на здравните власти. Ако букетът от мерки се спазва, има шанс да се спре струпването пред магазините. Допълнително, ако магазините ограничат броя на количките, също биха могли да избегнат струпване на граждани, предположи още Драгийска.

В работата по сигнали за нередности в търговите вериги ще участват смесени екипи - представители на КЗП, РЗИ, МВР и инспектори от БАБХ.