Жителите на Банско вече могат да се възползват от безплатни онлайн медицински консултации. Виртуалните прегледи стават по имейл или в социалните мрежи. Идеята е на хирурга д-р Румен Пандев, който е родом от блокирания град, съобщи Нова телевизия.

Докторът консултира своите пациенти от София- онлайн вече второ денонощие. Самият той също е под домашна карантина, тъй като е бил в Банско.

Докторът заяви, че ако местните имат необходимост от медицинска помощ, то те могат да му пишат по имейл или в социалните мрежи.

Към инициативата му се присъединяват и други доктори. Румен Пандев създава Facebook група, която бързо набира популярност. Само за два дни консултираните пациенти са десетки.

Припомняме, на 17 март оперативният щаб реши Банско да бъде поставен под карантина за две седмици, след като там бяха потвърдени четири случая на коронавирус. Според експертите дори и специфичният климат и карането на ски подпомагат разпространението на инфекцията.

Ден по-рано ски зоната в Банско и другите два основни зимни курорта у нас - Боровец и Пампорово, бяха затворени.

Много чужденци бяха ескортирани от Банско, от тях най-много бяха британски граждани. На 21 март за последно бяха ескортирани Общо 342-ма английски туристи.