Лекари в Стара Загора спасиха живота на пациент, пострадал тежко при трудова злополука. 32-годишен мъж от село Долно Сахране е монтирал дограма на сграда в Казанлък. По време на работа му се е счупило стъкло, което се е забило дълбоко в областта на шията му и стигнало до гръдния кош. Той е бил тампониран в болницата в Казанлък, след което е транспортиран в Университетската болница "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора, където е опериран по спешност.

Завеждащият Клиниката по съдова хирургия проф. д-р Таньо Кавръков коментира, че пострадалият човек е бил загубил около 4 литра кръв, в резултат на прекъсване на вътрешна югуларна вена. Пациентът беше получил разкъсвания и на меки тъкани, но основната част от интервенцията беше да зашием вената, която почти не функционираше, и по този начин спасихме живота му, обясни Кавръков.

Пациентът се възстановява бързо и скоро ще бъде изписан от болницата.

В екипа, извършил животоспасяващата операция, са участвали още д-р Христо Запрянов, специализантът д-р Лефтер Насто, д-р Даниел Вълчев, д-р Николай Колев и анестезиолозите д-р Петко Михайлов и д-р Тинка Расолкова.