Фирмата, която отговаря за поддръжката на Търговския регистър се възмути от спекулации по медиите и невярна информация, която се тиражира около продължаващата вече 20 дни криза с регистъра.

"В последните дни, компанията ни е обект на постоянни спекулации и прокарване на интереси от различни хора чрез медиите. Разбираме, че моментът е удобен, защото в момента нямаме право да се защитим и да споделяме информация", заявяват в позиция от "Лирекс", разпространена и до медиите. 

Търговският регистър се срина

Търговският регистър се срина

Техническият проблем ще бъде отстранен за най-малко 8 часа

От "Лирекс" призовават за всичко публикуване да се правят проверки и да се сверяват по документи, които са публични източници и "неоспорима истина".

Според "Лирекс" дори не се правят най-бегли и леснодостъпни проверки на информацията, преди тя да бъде публикува и дават пример с позоваване на думи на правосъдния министър Цецка Цачева, която по време на обсъждането на кризата в парламента вчера, направи грешка, която в последствие поправи, отново публично.

Лирекс обаче подчертават, че фирмата не е спечелила поръчка на Агенцията по вписванията за оборудване на стойност 3,6 милиона лева и дори не са участвали в нея.

От месеци в Търговския регистър знаят за възможен срив

От месеци в Търговския регистър знаят за възможен срив

Сметната палата не може тази година на направи одит

"Имайки предвид тези явни неистини, не смятаме за необходимо да опровергаваме всички други изказвания и писания, с които се подронват авторитета и надеждността ни, които хората в екипа ни са доказвали през годините многократно."

В момент, в който хората в компанията 100% са се фокусирали да работят в интерес на държавата и обществото, за да възстановим работоспособността на регистъра, се надяваме, че можем да разчитаме на професионализма и обективността на медиите.

Работим денонощно по Търговския регистър, уверяват от Лирекс

Работим денонощно по Търговския регистър, уверяват от Лирекс

БСП и шефката на АП с позиции по случая