Въвеждане на принципа на анонимен изпит на листовките за шофьорска книжка, при което за оценяващия няма да е известно името на кандидата.
По време на изпита няма да присъстват преподавателите, както и проверяващите тестовете, а квестори.

Това е едно от предложенията в пакета от мерки за подобряване на качеството и условията за обучението и провеждането на изпитите на кандидат водачите на МПС.

Те са разработени от група, назначена от министъра на транспорта.

Друго предложение е провеждането на теоретичните изпити на компютър. Предимството при този начин за решаване на тестове е, че има възможност за електронно оценяване, което е въведено в почти всички страни на ЕС.

Във връзка с практическия изпит сред предложенията са отпадане изискването председателите на изпитните комисии да притежават преподавателска правоспособност и 5-годишен стаж, като преподаватели по управление.

По този начин се разширява възможността за подбор на качествени кадри. Такава е практиката в 33 европейски държави, като само в България и Ирландия има подобни изисквания.

Въвежда се и правилото изпитващият да е на задната седалка на учебния автомобил. Това дава възможност изпитващият да се концентрира върху цялостното представяне на кандидата.