Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер представи условията и възможностите за инвестиране, стартиране и развитие на бизнес в България, както и утвърждаването на страната ни като успешна инвестиционна дестинация.

Това се случи пред представители на италианския бизнес в Рим, където откри бизнес и инвестиционен форум на тема: "Утвърждаване на България като успешна инвестиционна дестинация", организиран от Българската агенция за инвестиции и Конфиндустрия.

Целта на форума е страната ни да подобри представянето си сред инвестиционната общност в света като добро място за развитие на успешен бизнес.

Министърът на иновациите и растежа заяви, че Италия е водещ външнотърговски и инвестиционен партньор на България. По негови думи това се потвърждава, както от непрекъснато увеличаващият се брой италиански фирми на българския пазар, така и от ускорения темп на нарастване на търговския стокообмен между двете страни.

Лорер подчерта, че от началото на годината Италия е сред първите три търговски партньора на България в ЕС.

Той посочи, че развитието на автомобилостроенето, машиностроенето и информационните технологии в България е изключително положително и все по-динамично, а страната ни се е превърнала в атрактивна инвестиционна дестинация в тези сектори. Страната ни може да се превърне в център за иновации и развойна дейност за тези сектори, заяви Лорер.