Столичният булевард "Дондуков" тази вечер бе блокиран от малобройна за момента група протестиращи в района на Министерския съвет, предаде БНР.

Провежда се поредният протест срещу правителството.

Демонстрантите заявиха, че и тази вечер ще поемат на традиционното си шествие до Орлов мост.

Те призовават за подкрепа на предстоящия в събота национален протест под наслов "Заедно ще победим".

Протест пред Съдебната палата с искане оставка на Гешев спря трамваите

Протест пред Съдебната палата с искане оставка на Гешев спря трамваите

Идеята прокуратурата да получи законодателна инициатива е силно оспорвана сред юристите

За момента няма данни за сериозни инциденти.

Вчера временно бе затруднено движението на трамваите пред сградата на Съдебната палата.

За девета поредна седмица пред Палатата се проведе протест с искане за оставката на главния прокурор Иван Гешев и на Висшия съдебен съвет.

Малко по-рано пред сградата на Еврокомисията в София, която е построена върху парцела, където бе къщата на Стефан Стамболов, се проведе протест, организиран от партия АБВ под надслов "ЕС, отвори си очите за шкафчето". Някои от участниците в този протест срещу корупцията се вляха в протеста пред Съдебната палата.

Припомняме, че днес майките от "Системата ни убива" обявиха, че сезират прокуратурата и вътрешното министерство за агресия срещу тях от евродепутата Ангел Джамбазки по време на протест пред централата на ВМРО.

Случаят е от 16 ноември 2020 г.

"Без да спираме скандиранията за оставка пред сградата на ул. "Пиротска" № 5, където на четвъртия етаж се намира и офисът на ВМРО, по нас започнаха да летят бомбички, горящи сигнални факли, по-мощни бомбички и за наше още по-голямо учудване, започна и поливане с вода от противопожарен маркуч", пише в писмото на майките.

Протестиращи сезират прокуратурата за агресия от евродепутата Ангел Джамбазки
Обновена

Протестиращи сезират прокуратурата за агресия от евродепутата Ангел Джамбазки

Полицаите не арестували нападателите

Това е продължило към 40 минути, като е заснето от множество телефони и камери.

служителите на реда само са осигурили терен за случващото се от четвъртия етаж, като отцепили периметър и избутали протестиращите.

"Стремежът на хората от ВМРО бе да целят хората, а също и полицаите. Има и уцелени. За нас остана неизвестно, защо полицаите не предприеха нищо и не последваха арести за хората от прозореца на четвъртия етаж", пише Иванова.

На видеата ясно личи, че протестиращите са бомбардирани от евродепутата Ангел Джамбазки и от неговия секретар Христо Иванов, се казва в сигнала.

Независимо, че са били обект на обстрелване с вода и пиратки, протестиращите са били заплашени със саморазправа от въпросните членове на ВМРО.