Временно затруднено е движението на трамваите пред сградата на Съдебната палата. За девета поредна седмица пред Палатата се провежда протест с искане за оставката на главния прокурор Иван Гешев и на Висшия съдебен съвет, информира БНР.

Не можем да се откажем в момент, когато проблемите със законодателството, гражданските права и затруднената работа на съда отново излизат на преден план в кризата с коронавируса.

Велислав Величков: Опасна е тенденцията прокуратурата да разработи законопроекти

Велислав Величков: Опасна е тенденцията прокуратурата да разработи законопроекти

Прокуратурата ще ползва депутатите като "пощенска кутия"

Предварително обявени теми за обсъждане на митинга бе Плана на правителството за препоръките в доклада на ЕК за върховенството на закона. В Плана на прокуратурата се възлага да предложи законопроекти за промяна в НК и НПК. Идеята прокуратурата да получи законодателна инициатива е силно оспорвана в юридическите среди, информират от "Правосъдие за всеки".

По време на протеста изтъкнаха, че съпругата на вицепремиера по европроектите Томислав Дончев се занимава с проекти в държавната администрация.

Малко по-рано пред сградата на Еврокомисията в София, която е построена върху парцела, където бе къщата на Стефан Стамболов, имаше протест, организиран от партия АБВ под надслов "ЕС, отвори си очите за шкафчето". Някои от участниците в този протест срещу корупцията се вляха в протеста пред Съдебната палата.