Омбудсманът Мая Манолова съобщи, че не иска БСП да я издига за кандидат за кмет на София.

Пред БНР тя коментира твърденията, че от БСП ще я помолят да се кандидатира за кмет на столицата. Но Манолова се пошегува, че винаги името й се спряга, когато в някой сектор има криза.

Манолова към Ананиев: Не сте в позиция да назидавате

Манолова към Ананиев: Не сте в позиция да назидавате

Хаосът в здравната система се създавал от този, у когото е властта

"Не са ме питали само за Българския футболен съюз, но ако започнат да ми звънят спортните репортери ... Аз съм открит човек, прям", пошегува се тя.

Но Манолова подчерта, че "партийно издигане и кандидатиране ми изглеждат абсолютно неприемливи, тъй като аз работя за българските граждани. Освен това съм сигурна, че каквото и да правя, след като ми изтече мандатът, то ще бъде свързано с правата на гражданите".

Здравният министър се ядоса на Мая Манолова

Здравният министър се ядоса на Мая Манолова

Според Ананиев омбудсманът създава хаос в системата

"Ако преценя, че някоя публична позиция ще ми даде възможност да съм по-полезна и по-ефективна, може би ще взема такова решение, но тогава със сигурност ще го направя публично. В момента имам достатъчно ангажименти като омбудсман. Това, което ме тревожи, са много бавните стъпки, с които моите каузи се придвижват. Ще дам пример с медицинските сестри, със законопроекта за банките, с каузата ми за правила при фирмите за бързи кредити...", каза тя.

Манолова е категорична, че не би се кандидатирала от името на партия.

Манолова: Няма да позволява да мачкат медицинските сестри

Манолова: Няма да позволява да мачкат медицинските сестри

По думите ѝ протестите не са само за заплатите, а срещу цялата здравна система

"Това, че се прокрадва от различни партии, че биха ме подкрепили, биха ме номинирали, благодаря, но решенията ги вземам аз. Със сигурност, давайки цялата си енергия да съм адвокат на гражданите, няма как да се обвържа с партия.... Не съм чула да има кандидати, обявили се, за кмет на София, а мен ме питат вече повече от една година", аргументира тя позицията си.