"Воля" са отвратени от патриотите. Не ни е приятно всекидневно да се събираме по такива отвратителни поводи, обяви на брифинг Веселин Марешки. Повод за възмущението ми са обидите от политик към патриарх Кирил и липсата на реакция от стана на президента, сподели той. Поредният повод за отвращението на Веселин Марешки е вчерашното интервю на Волен Сидеров пред БиТиВи.

Руският патриарх поиска да редактира историята ни

Руският патриарх поиска да редактира историята ни

Кирил недоволства, че почитаме жертвите от всички народи в Руско-турската война...

Атакистът надминал дори Валери Симеонов в изявленията си. Лидерът на Воля подчерта, че ще иска извънреден председателски съвет и НС да излезе с декларация, която да осъди поведението на Волен Сидеров и Валери Симеонов.

По думите му те двамата са самозабравили се политици. Нищо не ми харесва в изказването на Сидеров, сподели Марешки. Той се притеснява, че ако каже нещо за някой в Израел, ще бъде ликвидиран. От Воля не сме съпричастни към такива изказвания, подчерта лидерът на партията.

Сидеров охранява името на руския патриарх от езика на Валери Симеонов

Сидеров охранява името на руския патриарх от езика на Валери Симеонов

Вицепремиерът да се извини

Парламентът трябвало да се разграничи и от позицията на Валери Симеонов. Това става заразно, опасява се Веселин Марешки. Утре някой ще каже, че не харесва Далай Лама, до къде ще копаем, недоволен е той. Това мина всякакви граници, заяви лидерът на Воля. Обичам руския народ и руската душа, това е народ, който не приема обида, сподели Веселин Марешки. За съжаление отношенията между България и Русия се влошават, притеснен е той.

Припоняме, вицепремиерът Валери Симеонов нарече патриарх Кирил контрабандист и се възмути как е възможно руският патриарх да "да раздава правосъдие пред българския президент". От своя страна лидерът на "Атака" поиска от Валери Симеонов да се извини официално. Атакистът не приема нападките и в тях вижда богохулство.

НСО сигнализирали МВР за заплахите срещу руския патриарх Кирил

НСО сигнализирали МВР за заплахите срещу руския патриарх Кирил

МВР състави предупредителни протоколи на 4 граждани

БСП също смята, че руският патриарх трябва да бъде защитен от нападките след визитата му в България. 

От ГЕРБ настояха за разсекретяване на разговора между президента Румен Радев и руския патриарх Кирил. Пресслужбата на държавния глава отговори, че стенограма не е водена по време на сещата и разговорите не са били засекретявани.

Припомняме, около посещението на руския патриарх Кирил за годишнината от Освобождението на България се разгоря дискусия най-вече около неговите думи малко преди излитането му от летище "София". Руският патриарх изказа недоволство, че България почита жертвите, които са дали в руско-турската война и народите на Полша, Румъния, Украйна, Черна Гора, Молдова наравно със загиналите руснаци.

"Дълбоко съм убеден, че целият негативен политически контекст ще отмине, а ценностите, свързани с нашата обща история, с освободителната борба, която руският народ с огромни жертви понесе, за да стане България свободна, това завинаги ще бъде запазено в паметта на нашите народи. Дай Боже, политиците да го разберат възможно най-бързо", посочи Кирил.