Вицепрезидентът Маргарита Попова отрече да е покровителствала Калина Илиева.
Припомняме, твърдения, че двете са в близики отношения се чуха в изнесените преди дни аудиозаписи на разговор между бившия премиер Бойко Борисов, бившия земеделски министър Мирослав Найденов и бившия градски прокурор Николай Кокинов.

Пред БНТ Попова заяви, че действително е работила с Илиева, когато e била в звеното за разследване на престъпления срещу европейските фондове, но след като е станала министър не се е срещала с нея.

„Калина Илиева работи с мен, когато бях в звеното за разследване на перстъпления срещу европейските фондове. Тя беше определена от Министерството на земеделието като човек, който да работи с това звено, след това продължи да работи със звеното, когато аз станах министър на правосъдието. Чух, че някой приказвал, че съм се срещала с нея. Първо никой не може да ми каже с кой, кога да се срещам, хората дори когато бъдат осъдени, не са прокажени, но наистина аз с това дете не съм се виждала, не съм се срещала, нито по време на делото, нито след като е била осъдена и не знам какво значение всъщност има това. Аз съм много разочарована от това, че съм работила с човек, който всъщност ни е заблудил и е работил с нас, след като не е казал, че е извършил такова нещо, но съм още по-разочарована от това, че хора на много високи позиции в държавата в момента са го знаели това нещо много отдавна и не са предупредили, когато тя беше назначена за управител на фонда." - коментира Маргарита Попова.

По думите й, Калина Илиева няма никаква нужда от нейното покровителство.

„Тя има достатъчно добро семейство, хора известни, близки на властта, така че от моето покровителство няма нужда. Аз имам много висок авторитет в страната и в държавата, и много внимавам къде, на кого да си давам покровителството. Не покровителствам никого, не протежирам никого и много внимавам с връзките и с контактите, защото съм си градила авторитета много дълго време, за да го пропилявам на вятъра така, както много хора правят впрочем." - посочи Попова.

Тя допълни, че е омерзена от това, което се случва през последните дни и не може да го коментира, защото не се знае какво е - дали е  подслушване или са поредните предизборни скандали.

„Просто бих призовала да престанат да обезобразяват държавата. От всички позиции, от всички посоки. Просто е отвратително." - каза още вицепрезидентът.