Започват масови проверки за спазване на противоепидемичните мерки в Боровец, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

Проверките се провеждат от съвместни екипи на МВР и РЗИ София-област. Ще бъдат проверявани хотели, ресторанти, барове и кафенета. Инспекциите са във връзка с усложнената епидемична обстановка и въведените от министъра на здравеопазването противоепидемични мерки на територията на България, се отбелязва в съобщението на ведомството.

Втори починал от коронавирус у нас
Обновена

Втори починал от коронавирус у нас

Почина 74-годишният пациент на "Пирогов"

Междувременно БНР съобщи, че специализирана полицейска акция за спазване на обществения ред и ограничителните противоепидемични мерки се провежда в област Кърджали. Тя е разпоредена от директора на Областната дирекция старши комисар Атанас Илков и в нея участват 80 полицейски служители.

От 18 часа вчера те осъществяват контрол на забраната за провеждане на всякакъв вид масови мероприятия, свързани със струпването на много хора на едно място.

Борисов с призив към народа: Остани вкъщи, това може да спаси живот

Борисов с призив към народа: Остани вкъщи, това може да спаси живот

Министър-председателят Бойко Борисов призовава българските граждани да останат по домовете си

По последна информация общо 31 души са с коронавирус в България. Двама души починаха.

През изминалата нощ няма нови случаи.

Вчера в България бе гласувано извънредно положение за срок от един месец - 13 март - 13 април във връзка със ситуацията и очаквания от експертите пик на разрастване на вируса. Властите въведоха противоепидемични мерки на територията на цялата страна за срок до 29 март - ограничиха пътуванията, работата на търговската мрежа, както и образователния процес - затворени са университети, училища, детски градини. От социалното министерство и работодателските организации призоваха там, където е възможно да се организира дистанционна работа на служителите.

Томислав Дончев: Науката не е доказала, че ако си купиш 50 кг захар, придобиваш имунитет

Томислав Дончев: Науката не е доказала, че ако си купиш 50 кг захар, придобиваш имунитет

МТСП вече работи за помощи за персонал, особено за временно осигурените и хората без работа

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".