Медицинските сестри, които са барикадирани от вчера в бившия партиен дом, са написали споразумение, което искат да бъде подписано от представител на властта.

Това заяви самата Мая Манолова, която от сутринта е с тях в залата на Народното събрание, където сестрите са вече от 20 часа.

Тя излезе от името на протестиращите сестри, тъй като те категорично отказват да напуснат сградата. И обясни - споразумението съдържа същите искания на сестрите, които се поставят пред властта от една година.

Лекарите призоваха правителството да не се поддава на уличния ред

Лекарите призоваха правителството да не се поддава на уличния ред

Бяхме оцапани от политическа акция, подчерта проф. Габровски

А те са - да е защитена професията им, както на учителите, да се вземат минимум две минимални работни заплати още при назначаването им, да не са болниците търговски дружества и да не се зависи заплатата им от брой пациенти, заплащане на нощен труд 3 лв. на час и смяна на категорията от трета на втора.

Условието на сестрите да напуснат сградата на бившия партиен дом, е исканията им да бъдат подписани от представител на властта - от здравния министър или някой от заместниците му.

Самият Кирил Ананиев е все още в Брюксел и по наша информация трябва да кацне в България късно тази вечер.

Медицинските сестри не мърдат от Партийния дом, НСО ги убеждава

Медицинските сестри не мърдат от Партийния дом, НСО ги убеждава

В залата с тях вече стои и бившият омбудсман Мая Манолова

Отпред пред бившия парламент са се събрали протестиращи с барабани, които подкрепят медицинските сестрите, но не казват кои са и какви са.

Самата Мая Манолова също не се знае с какви права стои с медицинските сестри. Тя обясни, че е в сградата е с пропуск.