Не може да има унифициран етикет върху храните с произхода, състава и всякаква важна информация, както предлага земеделският министър Валери Цветанов.  

Такова мнение изказа председателят на Асоциацията на месопреработвателите Костадин Чорбаджийски, цитиран от БНР.

Според него всеки производител има своята марка и технология и тя е гаранция за качество. Поради тази причина при традиционните български продукти няма необходимост от подобно означаване. 

Чорбаджийски отрече сред месопреработвателите да има опасения, че подобно обозначаване ще ги накара да обявят какво месо влагат в продукцията си и какъв е вносът му.

Припомняме, миналата седмица земеделският министър заяви, че върху всички хранителни стоки и напитки в цялата търговска мрежа се планира да бъде въведен унифициран етикет.

Върху него трябва да са обозначени произходът, качественият състав и технологията на производство на продукта.