Само дни след като родителите на ученици от столичното 19-о училище протестираха и не пуснаха децата си в класната стая, беше намерено решение за агресията, която ги притесняваше.

От образователното министерство разпространиха съобщение по случая с агресивния ученик. От МОН информираха, че е имало разговори между техни представители, хора от Регионалното управление на образованието и от Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование с родителите на ученика.

Агресивен ученик тормози цял клас в столично училище

Агресивен ученик тормози цял клас в столично училище

Родителите не пускат децата си в класната стая

Взето е решение агресивното детето да бъде преместено в друго училище. Майката на момчето е дала съгласие.

Детето ще бъде преместено в училище, където има т.нар. ресурсни учители, които ще окажат подкрепа на него и семейството му.

От понеделник учебният процес за третокласниците в 19 СУ ще бъде възстановен.

Припомняме, че родителите на децата от трети "в" клас на 19-о училище отказаха да пускат децата си в час, а по думите им хлапетата са подложени на всекидневен тормоз от страна на техен съученик.

Момчето беше пристигнало от съседно училище, откъдето било изгонено заради агресивно поведение. Родителите дълго време отказвали да се съгласят на самостоятелна форма на обучение и никой нищо не можеше да направи допреди протеста на останалите родители.