На строителната площадка на Дунав мост 2 се работи и няма опасение, че най-големият инфраструктурен български проект няма да бъде завършен в срок.

Това каза, цитиран от БНР, вътрешният министър Михаил Миков, който посети строителната площадка, където на километър 796 на река Дунав се изгражда бъдещият мост.

Министър Миков, се убеди на място, заедно с областния управител на Видин Кръстьо Спасов, че критичният участък от защитната дига на реката е стабилно укрепен и испанската фирма изпълнител FCC продължава строителството по предварително уточнения график.

Гаранцията за завършването на Дунав мост 2 в срок, е първо в мерките, които са взели строителите за изпълнението му в график, както и в постоянния контрол и наблюдение, които осъществява правителството и всички ресорни министерства, допълни Михаил Миков.

Той уточни, че всички въпроси от румънска страна вече са решени и няма и не бива да има пречки при реализирането на един такъв голям европейски проект, нито от българска, нито от румънска страна.