Участъкът, на който стана трагедията на "Струма", е тежък, има сериозен наклон, но причините за катастрофата могат да бъдат много. Това заяви председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова пред БНТ.

По думите ѝ не катастрофата е убила пътниците в автобуса, а пожарът, който е възникнал. Контролът е еднакъв през деня и през нощта, осъществява се от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". Може всичко да се е случило, а искрата може да е пламнала, след като автобусът се е ударил в мантинелата, каза Милтенова.

Експерт: Не само пътят може да е причинил трагедията на АМ "Струма"

Експерт: Не само пътят може да е причинил трагедията на АМ "Струма"

Радков стига и до конспиративни теории за случилото се

Тя посочи, че автобусът е бил нов, имал е ограничител на скоростта около 90-100 км/ч. Никой не е застрахован от нещо подобно и една такава катастрофа надали е обвързана с контрола, каза Милтенова. Почивките за шофьорите са стандартни - една за 15 минути и още една за 30 минути.

Милтенова отказа да прави сравнения на трагедията на АМ "Струма" със "Своге".

Припомняме, кметът на Перник Станислав Владимиров заяви вчера сутринта, че по трасето стават често инциденти, като денивелацията на трасето е голяма.

От МРРБ по-късно обаче отрекоха информацията, че именно там се случват пътнотранспортни произшествия. Сформирана е работна група, която да огледа мястото и състоянието на пътя.

Експертът от Института за пътна безопасност Богдан Милчев пък настоя на това, че маркировката по българските пътища не отговаря на стандартите.

Впоследствие инж. Иван Табаков от Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата"заяви, че през вчерашния ден сме станали свидетели на много спекулации за състоянието на пътищата.

Нямало сигнали за инциденти в участъка на тежката катастрофа на АМ "Струма"

Нямало сигнали за инциденти в участъка на тежката катастрофа на АМ "Струма"

Не било нужно да се прави международен одит на пътя