Предстои да внесем Националната стратегия за психично здраве в Министерския съвет. Това каза здравният министър Костадин Ангелов при посещение в Държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски".

Заедно с директора на лечебното заведение д-р Цветеслава Гълъбова и част от екипа ѝ министър Ангелов и зам.-министър Пенков обсъдиха още необходимостта от преместване на лечебното заведение в рамките на столицата.

Здравният министър пое ангажимент да проведе интензивни разговори с други институции, които разполагат с подходящи и неизползваеми терени, респективно - сгради. До тогава трябва да бъде намерено решение на казуса с неизяснената собственост на две от постройките, намиращи се в двора на лечебното заведение в Нови Искър, като за целта ще бъде търсено съдействието на областния управител на София-град.

Мантрата за психичноболните

Мантрата за психичноболните

Георги от Нови Искър можеше да бъде сред "добрите новини", които така ни липсват. Ако някой му беше обърнал внимание навреме, ако...

Д-р Гълъбова подчерта, че и към момента в лечебното заведение са постигнати минималните нива, заложени в Колективния трудов договор, като отчете, че достойните възнаграждения и усилията на министерството да гарантира такива са стъпка към повишаване мотивацията на работещите в психиатричните структури. Д-р Гълъбова допълни, че към момента лечебното заведение е кадрово обезпечено.

БХК настоява за създаване на Национален съвет по психично здраве

БХК настоява за създаване на Национален съвет по психично здраве

Организацията е изпратила писмо до Кирил Ананиев