Българите ходя на врачки, вместо да слушат лекарите, служебно правителство е добре да въведе задължителна ваксинация в страната, коментира пред НоваТВ д-р Мирослав Ненков.

"Тези, които са против мерките, зеления сертификат и ваксинацията, не дават никакво предложение за справяне с пандемията. Всички се сърдят, протестират, но не дават решение от своя страна. Аз бих дал решение - задължителна ваксинация. Доказа се, че ваксината е сигурна и няма странични ефекти. Тя е имуногенна".

Washington Post: България - най-лошият пример за неравномерното Covid възстановяване на Европа

Washington Post: България - най-лошият пример за неравномерното Covid възстановяване на Европа

Най-малко ваксинираната страна в ЕС и с постоянно покачваща се смъртност, плодородна почва за всякакви конспирации

Ненков обясни, че ваксината няма да ни предпази да не се заразим с COVID-19, но ще ни помогне, ако това се случи, да преминем през вируса по-леко.

Той недоумява защо хората все още вярват, че ще ги чипират.

"Постоянно се чуват глупости, свързани с ваксините. Лошото е, че обществото вярва в това, че ще бъде чипирано. Хората са склонни да ходят на врачки, да се лекуват по интернет, но не и да слушат лекарите", допълни Ненков.

По думите му ръководителите на държавата допринасят за недоверието към медицината.

"Опитвам се да бъда максимално честен, когато говоря за това какво представлява вирусът и какъв е смисълът от ваксината. Целта не е да ги убеждавам да се имунизират. В крайна сметка всеки ще прецени сам".

Стойчо Кацаров: Обмисля се локдаун, това е последната възможност

Стойчо Кацаров: Обмисля се локдаун, това е последната възможност

Изборите нямат нищо общо с мерките, категоричен е здравният министър