Младежката организация на ВМРО остро протестира срещу провеждането на Световния конгрес на "Свидетели на Йехова" в зала Универсиада в София.

Това е една изключително опасна секта, забранена в редица държави-членки на ЕС, известна със злоупотреба с човешкото нещастие и вяра, категорични са от ВМРО.

Тази секта директно застрашава човешкия живот, забранявайки на членовете си, включително малолетни деца, животоспасяващи медицински манипулации, като кръвопреливането.

Също така, добавят от организацията, сектата налага поведение, несъвместимо с българските традиции, като отрича всички национални и религиозни празници, отрича уважението пред националните символи, знаме и химн.
От организацията добавят, че „Свидетелите на Йехова" подтикват към разрушаване на семейството и семейните ценности.

ВМРО настоява българската държава в лицето на овластените органи на реда и правосъдието да забранят дейността на сектата „Свидетели на Йехова" и да предприемат действия срещу нейните водачи, като лица, застрашаващи националната сигурност на държавата, както и живота и здравето на българските граждани.

Според организацията сектата представлява директна заплаха и провокация към националната сигурност на България и последователно се противопоставя на опитите и да провежда сборищата си във Варна, Добрич, Перник и други български градове.

 

В тази връзка ВМРО свиква протест срещу събирането на„Свидетели на Йехова" в събота от 10 часа пред зала Универсиада.