Министерството на външните работи (МВнР) препоръча на всички български граждани, намиращи се на територията на окръг Одеса, да останат по домовете си или да потърсят най-близкото бомбоубежище. 

Апелът е публикуван в сайта на ведомството. Предупреждението е отправено по повод информация, получена в МВнР от съюзнически служби.

Правим всичко възможно българите в Украйна да се евакуират

Правим всичко възможно българите в Украйна да се евакуират

Дипломатите ни от консулството в Одеса са изтеглени

По информация на bTV към 10:30 ч. в Одеса е била обявена въздушна тревога, която е продължила повече от час. Това довело до паника и много хора потърсили спасение в най-голямото бомбоубежище до най-голямата църква в града. "Тук постоянно се появява информация, че някъде се стреля, впоследствие се оказва, че не е така. Тоест войната на информационния фронт също продължава. Но към момента ситуацията в Одеса е спокойна и удари не са нанасяни", коментира специалният пратеник на медията Десислава Ризова.

Великобритания очаква все по-брутален Путин срещу Украйна

Великобритания очаква все по-брутален Путин срещу Украйна

Бен Уолъс: Затварянето на небето над Украйна би довело до всеобхватна война

Руските нашественици продължават подготовката си за десант на черноморското крайбрежие в районите на Затока и Одеса. Това съобщи УНИАН, позовавайки се на Генералния щаб на Украйна във Facebook.

В Черноморската оперативна зона руските сили продължават подготовката си за морски десант на черноморското крайбрежие на Украйна.