През изминалото денонощие екипи на Министерството на извънредните ситуации (МИС) са реагирали на сигнали за пътни инциденти, паднали дървета, наводнени помещения на сгради, закъсали автомобили и опасно надвиснали ламарини от покриви на сгради. Това съобщиха от ведомството, цитирани от БНР.

В Габрово, в следствие на паднал проливен дъжд и градушка, спасителни екипи са отводнявали мазета. Изтеглен е и закъсал автомобил в района на Търговската база в града. Премахната е опасно надвиснала ламарина от покрива на сграда.

В местността "Авгансов чифлик" след Благоевград придошли води са прекъснали черен път в близост до главния път Е-79. Нарязани и отстранени са паднали дървета в Градската градина в Шумен и в Перник.

Рано тази сутрин на спешния телефон 112 във Варна е получен сигнал за човек, паднал на козирка на блок в ж.к. "Владислав Варненчик". Спасителна група от отдел "Аварийно-спасителни дейности" към териториалната дирекция на МИС, съвместно с екип на "Спешна медицинска помощ", са транспортирали пострадалия до автомобила на "Спешна помощ".

В Русе екипи са изтеглили катастрофирал лек автомобил в района на ул. "Никола Вапцаров". Алпийски екип на ведомството в Русе днес ще отстрани опасно надвиснали фасадни плочи от осмия етаж на сграда в района на ул. "Родопи". В Кюстендил спасители са отстранили паднала топола.

Водолазен екип на МИС от Бургас ще продължи издирвателните дейности на 17-годишно момиче, изчезнало в района на вълнолома пред хотел "Атриум" в Поморие преди 2 дни.