Към днешна дата задълженията на ФК "Левски" към "Главболгарстрой" е над три милиона лева с ДДС. Никога не са претендирани и съответно начислявани лихви по това задължение. Това заявяват от "Главболгарстрой" в официална позиция до медиите по твърденията на ръководството на ПФК "Левски" относно взаимоотношенията им, свързани със строителните дейности на стадион "Георги Аспарухов".

Те посочват, че през годините са имали възможност, но не са предприели действия по събиране на вземането си по съдебен ред, тъй като са били водени от желанието това да стане "в дух на разбирателство и по най-изгоден за клуба начин".

От "Главболгарстрой" уверяват футболните фенове, че оценяват значението на ПФК "Левски" и искат да сигурят възможност на футболния клуб сам да прецени как и кога да погаси задълженията си към тях.

Привържениците на "Левски" очакват среща с Борисов

Привържениците на "Левски" очакват среща с Борисов

Протести на левскари не биха били лицеприятна гледка

По тази причина е било отправено предложение до ръководството на клуба за подписване на споразумение за отсрочване на задължението с нови 5 години.

В заключение от "Главболгарстрой" изтъкват, че те са компанията, построила най-много спортни обекти в България - участвали са в строителството на обекти като спортна зала "Арена Армеец", Национален стадион "Васил Левски", многофункционална спортна зала с покрит колодрум в Пловдив, спортни зали "Арена Самоков" и "Арена Асарел", спортна база "Спорт Палас" и други.

"Главболгарстрой" е една от малкото компании на пазара, които имат капацитета и експертизата да завършат успешно десетки подобни проекти в цялата страна, посочва се в позицията.

Борисов обеща наказания след финансовата инспекция
Обновена

Борисов обеща наказания след финансовата инспекция

Ако не се плащат такси на държава, се взима лиценза и нищо друго