Мерки са разхлабени прекалено бързо. Според лидера на НФСБ и бивш вицепремиер Валери Симеонов не е трябвало да се отварят баровете и дискотеките.

В министерски съвет има нечистоплътни отношения и има надпревара при разхлабването на мерките - всеки министър иска да се хареса, а това е лицемерие, заяви Симеонов в студиото на Нова телевизия.

Няма контрол, защото полицията не си върши работата и то не за първи път, заяви той. "Фандъкова излиза и казва, че глобата от 300 лв. била много. Айде сега направо да започнем да съжаляваме нарушителите." Според него хората трябва да бъдат плашени, защото иначе не спазват правилата.

Според Симеонов министрите не се вслушват в Щаба, а тези 5 души изнесоха цялата тежест на епидемията. Те са неоснователно обвинени. "Нямаме едно от най-важните условия, които постави Щабът - "к"-то (контрола) го нямаме", поясни той.

140 нови случая на коронавирус у нас

140 нови случая на коронавирус у нас

Четирима души са починали

Валери Симеонов би препоръчал на министър Ананиев да направи промени в наредбата за продавачите, например, които не спазват закона: 300 лв. глоба на всеки продавач, който обслужва без маска.

Относно ваучерите за морето, Симеон заяви, че 200 хил. човека, които са на първа линия в борбата с коронавируса, ще получат такива ваучери.

Във връзка с мярката 60/40 Симеонов бе категоричен, че тази мярка не работи.

Относно конфликта между президента и министър-председателя, Симеонов коментира, че президентът се впуска да коментира не доказани факти, а министър-председателят избягва да коментира действията му.

Пламен Бобоков имал човек и в МВнР

Пламен Бобоков имал човек и в МВнР

Разменяли се и снимки на паметни бележки и нови на посолства

По отношение на делото, свързано с братя Бобокови, лидерът на НФСБ заяви, че последната седмица прокуратурата само рови от телефона на Бобоков и вади чатове. Аз не виждам къде е престъплението, добави той.