Полицаи на всеки 10 метра и "великото преселение на народите", час преди официалния старт на концерта на "Шоуто на Слави" в подкрепа на референдума.

Иначе спокойното през уикенда метро, трудно побираше желаещите да се придвижат до Орлов мост, където е изградена сцена за концерта.

Концертът на Слави си е партийно мероприятие, лаконичен Борисов

Концертът на Слави си е партийно мероприятие, лаконичен Борисов

По думите му това също е израз на демокрацията у нас

Около сцената има много коли на жандармерията, линейки, включително кола на пожарна охрана.

Мерките за сигурност действително са невиждани за момента. Булевард "Цар Освободител" е затворен от Софийския университет до хотел "Плиска". Единият от изходите на метрото до Орлов мост също е затворен, за да могат хората да излизат през един пункт.

Голяма част от затвореното "Цариградско шосе" вече е запълнено с хора, като желаещите да видят концерта прииждат на големи групи. На няколко места има разположени големи екрани, за да може колкото се може повече хора да са съпричастни със събитието.

Задръствания в центъра на София заради концерта на Слави

Задръствания в центъра на София заради концерта на Слави

МВР и организаторите съветват гражданите

Цели семейства са решили да прекарат събота вечер в компанията на шоумена. Някои носят и трибагреника, други пък са се запасили с храна и напитки.

Хубавото време явно стимулира някои девойки да се погрижат за стайлинга си и могат да се видят разновидности на обем и вафли в косите.

Сцената бе осветена от цветовете на българския флаг - бяло, зелено, червено.

Публиката скандираше "Българи, юнаци".

Концертът започна малко по-късно от предварително обявения час, а шоуменът бе посрещнат от викове "Слави, Слави" от десетките хиляди, изпълнили "Цариградско шосе".

Такава тълпа булевардът не помни от многолюдните протести през 90-те.

Сред дошлите на концерта бяха и депутатът от ДПС Илия Илиев, както и социологът Михаил Мирчев, който ако не за шоу, то поне бе дошъл да анализира социологически влиянието на Трифонов върху избирателя.

Тълпата изригна, когато на сцената се появи часовник, който отмерваше минутите до началото на концерта. Хиляди се включиха в отброяването на последните секунди.

"Цариградско шосе" бе осветено във века на технологиите от светлините на телефони, докато преди помним, че типични за концертите бяха светлините от запалки.

Тълпата възторжено посрещна балета, а след първия танц последваха и мощни фойерверки.

След което на сцената излезе и самият Слави.

Концертът приключи в 22 часа и премина спокойно, без сериозни инциденти, съобщиха от МВР. 

На изградените контролно-пропускателните пунктове преди началото на концерта са били задържани двама души, единият от които малолетен, за носене на забранени предмети /боксове/.

Медицинските екипи, разположени в района на пл. "Орлов мост", са оказали помощ на няколко човека, които са се почувствали зле.