Това на практика си е партийно мероприятие. Така премиерът Борисов коментира концерта на Слави Трифонов тази вечер, заради който центърът на София е тотално блокиран.

Министър-председателят изтъкна, че това също е израз на демокрацията у нас. "Ако не бяхме разрешили референдума, щяха да кажат: "Те пречат". Ако не бяхме разрешили този концерт, въпреки трудностите за толкова много хора два дни в София, щяха да кажат: "Пречат на свободата".

Антитерористи и полицаи с кучета и коне пазят концерта на Слави на Орлов мост

Антитерористи и полицаи с кучета и коне пазят концерта на Слави на Орлов мост

Блокира се целият центъра на София

По думите на Борисов така е редно - да се чуе всичко, да се види всичко. Той изрази надежда "г-н Трифонов да отчете, че му е дадена пълната възможност - с това, което може, да пропагандира своите цели".

Надявам се да се пази общественият ред и ако няма провокации, всичко е в границите на нормалното. Това си е партийно мероприятие, на практика така, както всички останали", заключи премиерът, припомняйки, че центърът е бил затварян и за колоездачни състезания, както и за митинга на БСП и ДПС.

Припомняме, макар и в събота, почти двудневната блокада на центъра предизвика сериозни задръствания по обходните улици, където столичните шофьори компенсираха невъзможността си да минат през Орлов мост.