Отдавна предупреждавахме, че заради високите цени на електроенергията, малките бизнеси след няколко месеца ще бъдат принудени да обявят фалит. Европейският съюз продължава ритуалното си самоубийство, взрян в тези непремерени зелени политики. Въпросът е дали това ще спре или ще се продължи нататък, коментира пред НоваТВ президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Поетапно въвеждаме така наречената либерализация на пазара на електроенергията за бизнеса. Това неизбежно ще се случи и за битовите потребители, а актуализацията на бюджета е правена с тримесечен хоризонт.

По думите му, "трябва да си зададем въпроса какво се случва, ако тази тенденцията на поскъпване продължи? Да допуснем, че след вота на 14 ноември - в рамките на две-три седмици се сформира правителство, отиваме до средата на декември. А следващата бюджетна година започва на 1 януари. И ако я започнем със 1/12 от сегашния бюджет, както е по закон, не ни очаква нищо хубаво".

Според Манолов КЕВР може да бъден принуден от обстоятелствата да повиши цените на битовата елекствоенергия още през януари.

"Това рядко си го е позволявало, с оглед на факта, че прави актуализация на цената на тока за битовите потребители два пъти в годината. Но Комисията може да бъде принудена".

Държавата иска да стопира цената на тока, но все още не знае как

Държавата иска да стопира цената на тока, но все още не знае как

Бизнесът вижда драматична ситуация, а още не е настъпила зимата и цените са на шокови нива