След повече от 15 часа блокада в сградата на бившия Партиен дом, която продължава и в момента, от НСО разпратиха изявление по случая.

В текста се казва, че сградата е охраняема от НСО обект

"Служителите на Националната служба за охрана положиха неимоверни и продължителни усилия по уважителен и в съгласие с личното достойнство на участниците в протестната проява начин да ги склонят към диалог и сътрудничество. Изразяваме дълбоко съжаление, че тези усилия не промениха нагласата на протестиращите, като същевременно категорично отричаме твърдения за проявено насилие спрямо тях", посочват от НСО.

Медицинските сестри не мърдат от Партийния дом, НСО ги убеждава

Медицинските сестри не мърдат от Партийния дом, НСО ги убеждава

В залата с тях вече стои и бившият омбудсман Мая Манолова

Реакцията на служителите на Националната служба за охрана по обезопасяване на лицата е била предприета след търпелив и внимателен анализ на поведението на протестиращите и е била провокирана единствено от съображения за ограничаване на рисковете за техния живот и здраве и от видимо опасно за самите тях провокативно поведение.

С риск за живота си и въпреки отявлената съпротива, служителите на НСО изпълниха по единствения възможен начин своя дълг и предотвратиха нелепа трагедия, заявяват още от НСО.

Страх от НСО извел медсестрата на перваза на Партийния дом
Обновена

Страх от НСО извел медсестрата на перваза на Партийния дом

Медицинските сестри се барикаридаха цяла нощ в сградата

Началникът на НСО бригаден генерал Красимир Станчев поднася дълбока благодарност на служителите, които допринесоха за това ситуацията да не се развие до трагичен изход.