Националната служба за охрана се радва на безконтрол, тя е създадена от властта, за да черпи облаги и привилегии. Това заяви пред bTV бившият министър на отбраната Бойко Ноев.

Той е на мнение, че тя трябва да бъде закрита, защото е невъзможно да се реорганизира.

1200 души пазят трима души, много пъти се казва вече, че висшите длъжности у нас, които трябва да се охраняват, са двама-трима, а при нас кметицата, и главен прокурор, шеф на КПКОНПИ и кой ли не, но тях може да ги пази звено от специализираната полиция, както в другите държави, посочи Ноев.

По негови думи това е лошо петно за нас.

НСО съдейства на разследването, но очаква още информация

НСО съдейства на разследването, но очаква още информация

При установена вина следва да бъде понесена цялата строгост на закона

"Сякаш у нас има страшни заплахи и има някакво беззаконие, в Холандия, в която има повече признаци на потенциални заплахи от тероризъм, политици карат велосипед , Меркел и тя си пазарува, отбеляза още Ноев.

Различно е, но такава служба за охрана, която е огледало на съветското УБО, както прокуратурата е огледало на съветската и до ден днешен, няма, заяви още той.

По негови думи тези структури са продукт на тоталитарното минало.

Бившият министър на отбраната поясни, че има офицери в НСО, които взимат повече от хората в армията, както и че има камериерки в тази служба.

Ноев е категоричен, че НСО трябва да се закрие, а хората, които стават - да отидат в полицията, шофьорите да са по ведомствата, а камериерките - в Министерския съвет.

Масон, служител на НСО, организирал убийството на Станка Марангозова
Обновена

Масон, служител на НСО, организирал убийството на Станка Марангозова

Прокуратурата знае кой е поръчителят, издирват го с Интерпол