От Националната служба за охрана (НСО) заявяват, че на Военноокръжна прокуратура-София се оказва пълно съдействие на разследващите органи, съобщиха от спецслужбата.

Повод за тяхното изявление е доседебното производство за убийство, извършено на 10 октомври 2019 г. Обвинението е срещу членове на организирана престъпна група, за ръководител на която бе обявен служител на Националната служба за охрана (НСО). 

Масон, служител на НСО, организирал убийството на Станка Марангозова
Обновена

Масон, служител на НСО, организирал убийството на Станка Марангозова

Прокуратурата знае кой е поръчителят, издирват го с Интерпол

От ръководството на НСО очаква на Службата да бъде предоставена информация по случая с оглед на предприемане на всички законосъобразни действия спрямо служителя.

НСО категорично заявява, че при установена вина следва да бъде понесена цялата строгост на закона.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че за организатор на убийството на столична бизнесдама е сочен човек на НСО, който е член на масонска ложа и с контакти на високо ниво в държавата - политици, магистрати и бизнесмени. Той бил приел "поръчката".

Бизнесдамата Стоянка Марангозова, дъщеря на бившия депутат от БСП Кънчо Марангозов, е била простреляна в главата на 10 октомври 2019 г. докато е говорела по телефона. Убиецът е хвърлил до тялото й бяла роза, какъвто символ използва руската мафия.