Кметът на София Йорданка Фандъкова и тази сутрин посети на място пострадали райони. Най-тежко е положението в Нови Искър и Мировяне и Житен, в Надежда - Требич и Връбница - Волуяк.

В Нови Искър има наводнени къщи, изграждани са диги в Мировяне и Требич, както и диги около хоспис. Една е наводнената къща в Житен. Отводнява се участъка под моста на Курило, къща и в Житен наводнена, диги на входа на Мировяне и Требич.

Язовир "Суходол - 2" е повишил нивото и се изпуска контролирано. Но иначе при реките в София област вече се наблюдава леко спадане на нивото. Има наводнени участъци от булевард "Европа", но движението не е спирано. Няма бедстващи хора на територията на София, увери Йорданка Фандъкова. Огледите за щетите ще започнат след оттеглянето на високата вода. В Южните части на София пък вали сняг и в район "Панчарево" върви активност почистване.

По-студено, с валежи - 6 области са с оранжев код, 16 с жълт

По-студено, с валежи - 6 области са с оранжев код, 16 с жълт

На места ще има условия за поледици...

Докато течеше брифинга на Фандъкова от Столична община съобщиха, че се възстановяват маршрутите на автобуси 26, 27 и 29, които от вчера се движиха по променен маршрут заради наводненията.

Вчера в района на община Струмяни заради проливните дъждове бе съобщено на брифинг, че е застрашен газопроводът България - Гърция.

Заради дъжда обезопасяват газопровода България - Гърция

Заради дъжда обезопасяват газопровода България - Гърция

Обявено е частично бедствено положение в Перник, Батановци, Радомир и община Струмяни

Припомняме, че вчера бе обявено частично бедствено положение в Перник, Батановци, Радомир и община Струмяни заради реките Конска и Струма.

Тази сутрин НИМХ съобщи, че температурите ще продължат да се понижават и се очаква оранжев код в 6 области.