КоминиЗа пореден път Greenpeace се опита да предупреди американската общественост за глобалното затопляне на климата на земята.

Според екоорганизацията, през 2080 година Манхатън и Шанхай ще бъдат под водата. Подобна съдба очаква и Бомбай. Очертанията на всички контитенти ще се променят значително. Европа непрекъснато ще бъде заливана от разрушителни наводнения, а в Индия, Австралия и САЩ ще настъпи засушаване.

Печалната картина на бъдещето Greenpeace съпровожда с искания да се намали изхвърлянето на въглероден двуокис в атмосферата, съобщи електронното издание Membrana.

Известно е, че много страни вече са подписали и ратифицирали протокола от Киото, който задължава участниците в него да намалят максимално изхвърлянето на въглероден двуокис.

Наскоро руският премиер Михаил Касянов обяви, че Русия ще ратифицира протокола до края на 2002 година. Русия е на второ място по обем на въглероден двуокис, изхвърлян в земната атмосфера.

Китай, който заема третото място, вече ратифицира протокола, но САЩ, които държат първото място в мрачната класация, заявиха, че този пакт ще окаже негативно влияние на американската икономика.