Оставка на правителството и предсрочни избори поискаха от ГЕРБ. Вече 100 дни България се управлява от правителството на промяната. Това констатира Тома Биков от парламентарната трибуна в декларация от името на партията.

Безвремие, невъзможност за вземане на адекватни решения, задълбочаване на икономическата криза вижда опозицията. Правителството показа, че е неспособно да обедини около себе си дори управляващото мнозинство, настоя Биков и подчертават че от правителството не могат да носят отговорност. Инстинктът за разрушение е станал основа на управлението. Обещанията за справедливост затънаха в блатото на некомпетентността, категоричен бе народният представител.

Биков каза още, че няма финансов експерт, който да потвърди прогнозите на Асен Василев за инфлацията, а кабинетът бил неспособен да прогнозира икономическите тенденции за седмици напред. ГЕРБ предложили решения, които били отхвърлени от мнозинството и сега виждаме най -тежката коалиционна буря. Правели се опити за спасяване на неспасяемите вътрешнокоалиционни баланси.

Кирил Петков за 100 дни управление:  Стъпките са по-бавни, отколкото ни се иска

Кирил Петков за 100 дни управление: Стъпките са по-бавни, отколкото ни се иска

В сферата на корупцията борбата е трудна

И до днес управленската програма е тайна, обвини Тома Биков. Провален е планът за възстановяване и устойчивост, категоричен бе той. Днес България е по-бедна, по-слаба и по-разединена, посочи народният представител. Наблюдаваме и гафове и във вътрешен, и във външен план. Объркан, неспасяем и безнадежден е Кирил Петков, според опозицията.

ГЕРБ атакуваха и шуробаджанащина на властта. Политическото вампирясване на Бойко Рашков е подходящ образ на некомпетентността и омразата на властта. Правителството на некомпетентността било по-опасно от предсрочни избори, според ГЕРБ. Никой не е над България, заключи Биков.

ДПС не виждат план на правителството за патова ситуация във войната

ДПС не виждат план на правителството за патова ситуация във войната

Управляващите действали ден за ден