Отваря се още една лента за движение на моста на столичния Околовръстен път над бул."Симеоновско шосе", съобщиха от Столичната община.

Временната организация на движението влезе от днес, в ранния следобед. Светофарната уредба в локалното пътно платно вече пропуска с приоритет пропуска идващите от Околовръстния път в посоката към кв. "Младост".

Мярката се предприема заради натоварения трафик и голямото задръстване, което се образува в този участък.

Екипи на КАТ-Пътна полиция ще съдействат за регулиране на движението и облекчаване на трафика.

"Промените в движението се налагат във връзка с авариен ремонт на дилатационните фуги на моста на АПИ." - уточниха от общината.

Същевременно от АПИ съобщиха, че изпълнителят не е съгласувал временната организация на движението с агенцията.

"През Агенция "Пътна инфраструктура" не е преминавала за съгласуване временна организация на движението и графика за гаранционни ремонтни дейности на Околовръстния път на София на надлеза над "Симеоновско шосе". АПИ ще санкционира изпълнителя ГБС за това, че като възложител не е била уведомена за започнатите дейности.

Ако са констатирани нарушения и пропуски в изпълнението на одобрената от Столична община временна организация на движението строителят може да бъде санкциониран от органа, утвърдил организацията - Столична община." - посочват от АПИ.

"АПИ изиска от изпълнителя да завърши ремонта в максимално кратък срок." - уточняват от агенцията.