Общинските съветници от Коалиция "Промяна" искат кметът на Трявна Дончо Захариев незабавно да подаде оставка. Общинските съветници от Трявна на своя пресконференция изтъкнаха причините за исканата оставка.

"Знаем, че можем да поискаме включване на дебат за оставката като точка в дневния ред на заседание на Общинския съвет, но и знаем, че мнозинството, обединено около групата на ГЕРБ няма даже да допусне този дебат там", изтъкнаха Людмил Бучев и Божидар Христов от Коалиция "Промяна".

Общинските съветници акцентират, че при техни срещи с хора от Трявна и Плачковци, както и по селата от общината чуват многобройни оплаквания. Хората се оплаквали от множество нерешени проблеми, на които кметът и ръководството на администрацията не обръщат внимание, обясни председателят на групата съветници от "Промяна" Людмил Бучев.

По думите му кметът системно не се справя със служебните си задължения и не работил за изпълнение на програмата за управление на общината.

Общинските съветници са категорични, че се неглижират разрушената инфраструктура, чистотата, образованието и здравеопазването и други важни за жителите на общината проблеми, а се дава приоритет на смехотворни мегаломански проекти.

Кметът не заставал зад интересите на Трявна и Плачковци, смятат от коалицията. Поведението на кмета било несериозно, а на моменти дори непристойно.

"Преди повече от година, ние от коалиция "Промяна" поискахме освобождаването на политически назначените лица в общината и да бъдат заменени с професионалисти. Не само, че това не се случи, а ситуацията стана по-зле", възмутени са общинските съветници. Действията на администрацията остават скрити за публичността.

"В тази връзка, изпълнявайки задълженията си произтичащи от клетвата, която сме положили да защитаваме интересите на гражданите на Община Трявна и без да се страхуваме от последиците, ние общинските съветници от местна коалиция "Промяна" призоваваме кмета на Община Трявна Дончо Захариев незабавно да подаде оставка", е записано в официална декларация подписана от трима общински съветници.

Снимка 342038

Източник: Коалиция "Промяна"