От Пътната полиция, които следят за движението на автомобилите и нарушители на пътя, обясниха, че трафикът на изхода на София в посока АМ "Тракия" е по-натоварен от обичайния, по-голям е и броят на преминаващите тирове, съобщи БНР.

Даниел Иваничков от Агенция "Пътна инфраструктура" (ИПИ) напомни, че е забранено водачите да използват аварийната лента по магистралите. Апелирам към водачите на пътни превозни средства, когато използват автомагистрален участък за пътуването си - дали евентуално на "тапа", или при инцидент, да не карат в аварийната лента - това не е правилно и не следва да бъде изпълнявано, допълни той.

Снимка 529216

Източник: БГНЕС

От "Автомобилна администрация" посочиха, че се очаква около 200 хиляди автомобила да напуснат София. Дежурни екипи, които да следят за трафика на тирове и автобуси ще има от днес до края на празничните и почивните дни.

"Целта е с тези засилени проверки да не допуснем движение на автомобили, които са с технически неизправности, на водачи, които не притежават необходимите документи за извършване на обществен превоз и да може хората, които са тръгнали на път, да пътуват спокойно и сигурно и да стигнат до мястото, за където са тръгнали да празнуват", каза Рановски.